Nechajte sa očariť krásou Národného parku Malá Fatra! Ubytujte sa v Horskej chate pod Sokolím, v malebnej Vrátnej doline a užite si nádherné výhľady aj parádne výlety. Pokorte napríklad Veľký Kriváň, navštívte Jánošíkove diery alebo vyrazte za kultúrou do Žiliny. K tomu si vychutnáte skvelú polpenziu a môžete využiť aj zľavu do wellness centra.

O ubytovaní

Horská chata pod Sokolím je najvyššie položené ubytovacie zariadenie vo Vrátnej doline, v národnom parku Malá Fatra. Z hotela si užijete nádherný výhľad na údolie aj horské masívy a ide o perfektný východiskový bod k najrôznejším výletom. V zime sa môžete tešiť aj na parádnu lyžovačku.

Za kultúrou a pamiatkami sa vydajte do Žiliny (32 km). Uvidíte tu Mariánske námestie s dvomi studňami a radnicou, ktorá sa každú celú hodinu rozoznie melodickou zvonkohrou. Kúsok od námestia stojí gotický kostol Najsvätejšej Trojice zo 14. storočia a Burianova veža zo 16. storočia, ktorá je považovaná za symbol mesta. Nenechajte si ujsť ani návštevu Budatínskeho hradu obklopeného anglickým parkom, ktorý je sídlom Považského múzea s viac ako 1 200 exponátmi.

V teplejších mesiacoch nastáva ten pravý čas na pešie a cyklistické výlety. Prejdite si náučný chodník Jánošíkove diery (6,3 km), zdolajte najvyšší vrchol Malej Fatry, Veľký Kriváň (7 km), alebo vystúpte na 30 m vysokú rozhľadňu Terchovské srdce (5 km ). Pre cyklistov je tu pripravené množstvo cyklotrás, od tých ľahkých, ako je trasa Terchová - Vrátna alebo okruh okolo Vodného diela Žilina, cez stredne ťažké (Žilina - Terchová, okruh okolo vodnej nádrže Nová Bystrica) až po náročnú cyklotrasu Drsná 100-vka.

V zime si užijete predovšetkým lyžovanie, a to rovno v troch lokalitách - Paseky, Chleb a Poludňový grúň, ktoré spoločne tvoria lyžiarske stredisko Vrátna Malá Fatra. Lokalita Paseky (700 m) je vhodná pre lyžiarov všetkých úrovní, ktorí sa tu vyšantia na 12 zjazdovkách. Chleb (7 km) je tým pravým miestom pre milovníkov adrenalínu, na tých tu čaká najstrmšia zjazdovka a najdlhšia čierna zjazdovka na Slovensku. Poludňový grúň (5,3 km) je zase rajom pre náročných lyžiarov, snowboardistov a ski alpinistov.

Kde budete spať?

Z izieb obložených drevom na vás razom dýchne horská atmosféra. K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu, televíziu a WiFi pripojenie.

  • Dvojlôžková izba je vybavená samostatnými jednolôžkovými posteľami.

  • Rodinná izba je väčšia ako dvojlôžková izba a nájdete v nej manželskú posteľ a rozkladaciu pohovku.

  • Mezonet je zo všetkých izieb najpriestrannejší, na spodnom poschodí nájdete manželskú posteľ, na hornom sú umiestnené dve jednolôžkové postele.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou horskej chaty je útulná reštaurácia s krbom a letnou terasou, kde si pochutnáte na tradičnej slovenskej kuchyni, ale aj pokrmoch pre vegetariánov alebo celiakov.

Cestujete s deťmi?

Pre najmenších je v hoteli k dispozícii detský kútik, kde sa skvele zabavia napríklad pri nepriaznivom počasí.

Horská chata pod Sokolím **

Horská chata pod Sokolím **

Vrátna dolina 1 , Terchová
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
UBC Services, s.r.o. IČ: 45925160


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 10 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,9 km
Vzdialenosť od kúpeľov
39,4 km
Zastávka
0,6 km
Zjazdovka
0,7 km
Bežkovanie
0,7 km

Tipy na výlet

Národný park Malá Fatra

Národný park Malá Fatra Tip na výlet

Malá Fatra je priam turistický raj, v ktorom je možné podnikať prekrásne, viac alebo menej náročné túry. Bezpochyby najnamáhavejšia z nich je veľmi atraktívna hrebeňovka. O Malej Fatre sa tvrdí, že má v sebe trochu z každého kúta Slovenska. Mnoho ľudí je dokonca presvedčených, že sa tu nachádza najkrajší slovenský vrchol, ktorým je Veľký Rozsutec. Veľmi obľúbeným je tiež najvyšší vrchol Malej Fatry - Veľký Kriváň. Nielen tieto dva, ale aj mnohé iné vrcholy ponúkajú za dobrej viditeľnosti prekrásne výhľady na Veľkú Fatru, Západné Tatry, Chočské vrchy a ďalšie pohoria.

Viac informácií
Žilina
Žilina
Jánošíkove diery
Jánošíkove diery
Budatínsky hrad
Budatínsky hrad