Dovolenka v Poľsku, ktorá vás pozitívne prekvapí! Legnica je pekné historické mesto, kde možno stráviť veľmi príjemný pobyt. Užite si tu neobmedzené wellness a fitness, výbornú polpenziu po celú dobu pobytu a bezprostrednú blízkosť všetkých pamiatok.

O ubytovaní

Hotel Qubus Legnica **** nájdete v nie príliš známom, ale o to malebnejšom poľskom historickom meste Lehnica, cca 85 km od českých hraníc. Objavte krásy poľských dejín a navštívte napríklad Piastowski kráľovský zámok (500 m), Katedrálu svätých apoštolov Petra a Pavla (750 m), múzeum medi (850 m), výnimočnú budovu hlavnej pošty (900 m), či Kostol Najsvätejšej Trojice. Alebo sa vydajte na príjemnú prechádzku do mestského parku (1,6 km), ktorý vznikol už v druhej polovici 19. storočia. Deti zase budú nadšené z výletu do mini zoo Palmiarnia (1,3 km).

Na dlhší výlet môžete vyraziť napríklad do obľúbeného Vroclavu (65 km), ktorý vás očarí nielen mnohými pamiatkami a atrakciami, ale v zime aj preslávenými vianočnými trhmi. Pozrite sa na Trhové námestie so Starou radnicou, v ktorej sídli aj Múzeum meštianskeho umenia, prejdite si Staré mesto s historickými uličkami, kúpte si kyticu z kvetinového trhu na Soľnom námestí alebo si pozrite rekvizity zo slávnych filmov v galérii Moviegate, ktorá sídli v protileteckom kryte.​

Kde budete spať?

Vo svojej komfortnej dvojlôžkovej izbe sa budete cítiť ako v bavlnke. Nájdete v nej satelitnú TV, WiFi pripojenie, telefón, minibar a vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom alebo vaňou a fénom. Každá izba je navyše bezbariérová, ponúka výhľad do ulice a je tu možnosť prístelky.

Na čom si pochutnáte?

Priestranná, klimatizovaná reštaurácia vám ponúkne výborné medzinárodné pokrmy z každého kúta sveta, ochutnáte ale aj skvelé regionálne produkty. Nájdete tu aj lobby bar a írsku krčmu.

Kde budete relaxovať?

Pre hostí je tu k dispozícii hotelové kúpeľné a wellness centrum so saunou, vírivkou a posilňovňou.

Qubus Hotel Legnica ****

Qubus Hotel Legnica ****

Skarbowa 2 , Legnica
Poľsko

+48 768 662 100

legnica@qubushotel.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 10 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 9 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Lehnica

LehnicaTip na výlet

Zoznámte sa, toto je tretie najväčšie mesto v poľskom dolnom Sliezsku, Lehnica. Možno ste o ňom ešte nikdy nepočuli, ale rozhodne sa radí medzi tie mestá, ktoré vás pri návšteve veľmi milo prekvapia. Má totiž mnoho čo ponúknuť! napríklad:

  • Piastowski zámok, najdôležitejšiu historickú budovu mesta a jeden z najstarších zámkov v Poľsku. Aktuálne tu okrem niekoľkých škôl nájdete tiež bohatú knižnicu s publikáciami z celého sveta.
  • Nádhernú Katedrálu svätých apoštolov Petra a Pavla zo 14. storočia nachádzajúcu sa na Katedrálnom námestí.
  • Mestský park, fantastické odpočinkové miesto s rozlohou 58 hektárov. Je pretkaný krásnymi uličkami a alejami, a radí sa medzi tie naj parky v západnom Poľsku.
  • Kostol Panny Márie, jedno z najúžasnejších miest Lehnice a zároveň najstarší kostol v meste. Nájdete v ňom antický organ z dielne K. G Weigleho zo Stuttgartu z roku 1914
Viac informácií
Zámok Książ
Zámok Książ
Jelenia Góra
Jelenia Góra
Mesto Boleslawiec
Mesto Boleslawiec