Prežite luxus uprostred slovinských hôr, v malebnom Jezersku. V Boutique Hoteli Vila Planinka ***** vám nebude nič chýbať. Ubytujete sa v štýlovo a útulne zariadených izbách, pochutnáte si na výborných raňajkách či gurmánskej polpenzii s večerou so 4 chodmi a pokocháte sa výhľadom na hory. Oceníte aj možnosť využitia fínskej sauny alebo masáží. Bonusom je 10 % zľava na pamiatky v okolí Postojny.

O ubytovaní

Strávte luxus uprostred hôr v Boutique Hoteli Vila Planinka *****, ktorý nájdete v pokojnej dedinke Jezersko. Tá sa schováva na severe Slovinska v Kamnicko-Savinjských Alpách, kde panuje pokoj a ticho, aj keď je sezóna v plnom prúde. Väčšina turistov mieri do Julských Álp, a tak vás v Jezersku čaká panenská príroda, ktorá nie je o nič menej nádherná ako tá v Triglavskom národnom parku.

Milovníci prírody si okolie hotela okamžite zamilujú. Horské štíty, zelené lúky a hlboké lesy vám nedajú ani na chvíľu vydýchnuť. Zas a znova sa budete chcieť túlať po horských trasách, ktoré vás zavedú k zaujímavým miestam tohto regiónu. Vydajte sa napríklad na túru k horskej chate Česka Koča (4,8 km), ktorú tu v nadmorskej výške 1 543 m postavil Klub českých turistov z Prahy. K tejto českej stope sa dostanete od Planšarského jazera (2,9 km), ktoré tiež patria medzi obľúbené turistické ciele v okolí. Z bývalého ľadovcového jazera zostala dnes táto vodná plocha v „tvare srdca“, ktorá sa stala symbolom celého kraja.

V malebnej obci Jezersko, ktorá vám ponúkne prekrásne výhľady na impozantné horské vrcholky, ochutnáte liečivú minerálnu vodu nazývanú Jezerská slatina (1,7 km). Za jej blahodarnými účinkami na srdce a cievy sa vydajte k drevenému korytu v hornej časti obce. Tam objavíte aj pôvodnú farmu Šenkova domačija (3,6 km) zo 16. storočia, kde okúsite pravú slovinskú domácu kuchyňu. Z historických pamiatok nevynechajte Starý kostol sv. Osvalda (1,2 km), ktorý spoločne s horským masívom na pozadí vytvára nebývalú scenériu. Zo vzdialenejších cieľov nesmiete minúť Logarskú dolinu (30 km), jazero Bled (52 km) alebo hlavné mesto Ľubľana (51 km).

O zábavu neprídete ani v zime. Miestne svahy prajú skialpinistom, ktorí sa môžu vydať na niekoľko overených trás, alebo bežkárom, pre ktorých sa v okolí udržuje 15 km bielej stopy. Do najbližšieho Ski areálu Krkavec to budete mať asi 40 minút cesty autom.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z útulných izieb s unikátnym dizajnom, ktoré sú inšpirované prírodným a kultúrnym dedičstvom obce Jezersko. Interiéry sú vkusne zariadené s použitím dreva a iných prírodných materiálov. Bohémska atmosféra a nádherné výhľady na hory vás budú sprevádzať každý deň vášho pobytu.

Na výber máte z niekoľkých typov izieb. Všetky majú vlastnú kúpeľňu s vaňou alebo sprchovacím kútom, kde nájdete prírodnú kozmetiku, fén, župan a papuče pre každého hosťa. Súčasťou vybavenia je televízia, minibar a trezor.

Vyberať môžete z nasledujúcich izieb:

  • Dvojlôžková izba Superior (22 m²) disponuje manželskou posteľou alebo oddelenými posteľami, písacím stolom a posedením. V súkromnej kúpeľni nájdete vaňu alebo sprchovací kút. Navyše oceníte krásny výhľad do prírody priamo z okien ubytovania. Na výber máte z izieb s balkónom a bez balkóna.

  • Junior Suite (32 m²) ubytuje až 4 hostí, 2 na veľkej manželskej posteli a 2 na rozkladacej pohovke. Vo vkusne zariadenej izbe ďalej nájdete písací stôl so stoličkou a posedenie. Posteľ a rozkladací gauč od seba je možné oddeliť závesom. V presklenej kúpeľni je vaňa. Na výber máte z izieb s balkónom a bez balkóna.

  • Dvojlôžková izba Corner Deluxe (32 m²) je priestranná izba s nádhernými výhľadmi na alpské vrcholky a údolie pod nimi. Ubytuje 2 hostí, ktorí sa vyspia doružova na manželskej posteli. Súčasťou vybavenia je posedenie a písací stôl. K dispozícii vám bude veľká rohová terasa s posedením a výhľadom na horskú panorámu. V kúpeľni je sprchovací kút.

  • Corner Deluxe Suite (38 m²) je určený až pre 4 osoby, ktoré sa vyspia na manželskej posteli a rozkladacej pohovke. V štýlovo vybavenej izbe nechýba písací stôl ani kúpeľňa so sprchovacím kútom. Zamilujete si veľkú terasu s posedením a prekrásnymi výhľadmi na hory a krásnu prírodu v údolí pod nimi.

  • Rodinná izba (55 m²) prinesie dostatok komfortu pre všetkých členov rodiny. Pohodlne sa v nej vyspí až 6 osôb. V izbe s 2 oddelenými spálňami a 2 kúpeľňami bude mať každý z hostí dostatok súkromia. K vybaveniu patrí manželská posteľ alebo dve oddelené postele, rozkladacia pohovka, posedenie a písací stôl. V kúpeľni je buď sprcha, alebo vaňa. Poteší vás vlastný balkón s posedením a výhľadom do hôr.

  • Apartmán Corner Deluxe (64 m²) je najväčším a najluxusnejším variantom ubytovania. Je určený pre 2 osoby, ktoré sa pohodlne vyspia na manželskej posteli. Navyše je k dispozícii kuchynka s jedálenským stolom a priestorná terasa, z ktorej sa pokocháte výhľadom na hory. Nechýba ani vybavenie ako gauč a písací stôl. V kúpeľni je umiestnená sprcha a oddelená toaleta. Atmosféru dotvoria krbové kachle.

Na čom si pochutnáte?

Hodovať budete v štýlovej reštaurácii, ktorá si za svoje kulinárske umenie vyslúžila michelinské ocenenie. Rozhodne sa tak máte na čo tešiť! Pochutnáte si na špecialitách inšpirovaných okolitou prírodou, ktoré miestni kuchári pripravujú z lokálnych surovín bohatých chutí. Na tanier sa vám dostanú len tie najvyberanejšie ingrediencie od preverených slovinských dodávateľov, pre ktorých je kvalita na prvom mieste. Napríklad mäso aj mliečne výrobky pochádzajú z dobytka a oviec z alpských pastvín.

K jedlu si za asistencie someliéra vyberiete z vínneho listu, ktorý ponúka 250 vybraných slovinských vín. Samozrejmosťou je široká ponuka alkoholických aj nealkoholických nápojov.

Kde budete relaxovať?

Dedina Jezersko je ako stvorená pre ničím nerušený odpočinok. Krásna príroda, čistý vzduch, liečivý prameň a žiadne davy turistov – k dokonalosti chýba už len wellness. Vy oň ale ochudobnení rozhodne nebudete! V hoteli na vás čaká fínska sauna, ktorej návštevu oceníte najmä po celodennej zábave v horách. Ak by ste sa chceli nechať rozmaznávať ešte viac, zájdite si na profesionálnu masáž, ku ktorej si doprajete aj šálku bylinného čaju.

Boutique Hotel Vila Planinka *****

Boutique Hotel Vila Planinka *****

Zgornje Jezersko 67 , 4206
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Postojnska jama, d.d. IČ: 5004365000


+386 4 255 97 50

unplug@vilaplaninka.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Vzdialenosť od jazera
2,9 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
43,3 km

Tipy na výlet

Jezersko

Jezersko Tip na výlet

Oáza pokoja v alpskom údolíčku. To je slovinská obec Jezersko, ktorá sa schováva na úpätí Kamnicko-Savinjských Álp. Ponúkne vám panenskú prírodu, fascinujúce výhľady a parádne turistické trasy. Dovolenka v tomto očarujúcom kraji poteší predovšetkým milovníkov prírody, ktorí vyhľadávajú miesta bez davov turistov. Väčšina návštevníkov Slovinska mieri do Triglavského národného parku, v okolí Jezerska tak býva sväté ticho a pokoj. V zime sa na okolitých svahoch bude páčiť bežkárom a skialpinistom.

Čo by ste v Jezersku a okolí rozhodne nemali minúť?

  • Planšarské jazero
  • Česká chata v horách
  • liečivý prameň Jezerská slatina
  • farma Šenkova Domačija
  • starý kostol sv. Osvalda
  • Ankove vodopády
  • náučný chodník v doline Ravenska kočna
Viac informácií
Planšarské jazero
Planšarské jazero
Kamnicko-Savinjské Alpy
Kamnicko-Savinjské Alpy
Česká chata nad Jezerskom
Česká chata nad Jezerskom