Školákov čaká až 103 dní prázdnin - využite ich s deťmi naplno

Až 103 dní prázdnin čaká v roku 2024 slovenských žiakov. Využite ich naplno a vyrazte na predĺžený víkend alebo poriadnu rodinnú dovolenku do zahraničia. Bohatý program a pohodu objavíte v okolitých štátoch i v okúzľujúcich lokalitách u nás na Slovensku.
Školákov čaká až 103 dní prázdnin - využite ich s deťmi naplno

Všetky deti školou povinné sa tento rok môžu tešiť na mimoriadne bohatú nádielku prázdnin a voľných dní. Spolu s priľahlými víkendami ich čaká až 103 dní plných oddychu, vystrájania aj poznávania sveta. Nepremrhajte ich ničnerobením a naplánujte celej rodine skvelé výlety, ktoré zvládnete za jeden predĺžený víkend, aj dlhú rodinnú dovolenku v zahraničí. V našich tipoch sa dočítate nielen kedy, ale aj kam vyraziť za najlepším prázdninovým dobrodružstvom, na ktoré budete vy aj vaše deti s radosťou spomínať.

Prázdniny

Jarné prázdniny

od 19. februára 2024 do 8. marca 2024 + 2 víkendy = 9 dní voľna

Prvé žiakmi očakávané voľno prichádza skôr, než si myslíte. Prvý termín jarných prázdniny pripadá už na 19. februára 2024 a prázdniny trvajúce až celý týždeň si budú deti užívať do 8. marca. Ku každému prázdninovému týždňu prirátajte dva priliehajúce víkendy a môžete sa spolu s deťmi tešiť až na dohromady 9 voľných dní! Vyplňte ich preto rozumne - termíny prázdnin v zahraničí sa takmer nezhodujú s tými našimi - vyrazte preto s celou rodinou na poriadnu lyžovačku napríklad do rakúskych Álp alebo do Poľských Tatier, či zvoľte sladké ničnerobenie v termálnej vode v Maďarsku. So správne naplánovaným výletom sa vyhnete nielen prázdninujúcim davom, ale aj príplatkom a zdraženým vstupom.

Prázdniny

Veľkonočné prázdniny

od 28. marca 2024 do 2. apríla 2024 = 6 dní voľna

Oslávte tento rok príchod jari netradične. Sviatky Veľkej noci potešia všetkých školákov až šiestimi dňami prázdnin a nás dospelých štyrmi. Využite ich na aktívny výlet plný poznávania zvykov v zahraničí a skúste napríklad hľadať spolu s deťmi skryté čokoládové vajíčka v Rakúsku. Pokiaľ si ale vy ani vaše ratolesti nedokážete predstaviť Veľkú noc bez poriadnej oblievačky, zvoľte pobyt v jednom zo slovenských termálov či aquaparkov. Okrem bohatého animačného programu pre deti si užijete tiež zábavu v bazénoch či vo wellness. Prúd vody z masážnych chŕličov je predsa oveľa príjemnejší, než ľadová voda z potoka.

Prázdniny

Letné prázdniny

od 1. júla 2024 do 31. augusta 2024 + víkend = 65 dní voľna

Tie najočakávanejšie zo všetkých prázdnin prichádzajú začiatkom júla a prinášajú dohromady až 65 dní plných oddychu, šantenia pod hrejivým slnkom a kúpania sa v krásne vyhriatej vode. K letným prázdninám patria neodmysliteľne aj tie najlepšie zážitky a kopec zmrzliny. Okrem leta u babičky a dedka doprajte deťom aj na poriadnu dovolenku pri mori - veď dostatok voľna praje nielen dlhším pobytom, ale aj vzdialenejším destináciám. Prežite s celou rodinou nezabudnuteľné leto na plážach Toskánska s najväčším lunaparkom v Európe alebo v Chorvátsku na pirátskej lodi. Ak ale nechcete prekonávať dlhú cestu s deťmi, navštívte atraktívne lokality napríklad v susednom Poľsku. Po prázdninách si vaše deti nebudú vedieť vybrať, ktorý z úchvatných a napínavých zážitkoch vyrozprávajú svojím spolužiakom ako prvý.

Prázdniny

Jesenné prázdniny

od 30. októbra 2024 do 1. novembra 2024 + víkend = 5 dní voľna

Školský rok 2024/2025 je v plnom prúde, no s usilovnosťou to nemusíte vždy preháňať. Naordinujte sebe aj svojim snaživým školáčikom oddych počas jesenných prázdnin (30. 10. 2024 - 3. 11. 2024), ktoré budú trvať až 5 dní. Vyrazte za vyrezávaním na tekvicovú farmu k Prahe, na strašidelný hrad Modrý Kameň za duchmi a mátohami, alebo si jednoducho užívajte zábavu s permoníkmi či Halloweensku noc. Kde prežijete tie najvzrušujúcejšie jesenné prázdniny? Inšpirujte sa tipmi na výlety na našom blogu. Uvidíte, že vianočné šialenstvo ešte chvíľu počká.

Prázdniny

Vianočné prázdniny

od 23. decembra 2024 do 7. januára 2025 + víkend = 18 dní voľna

Tie najčarovnejšie sviatky v roku sa rozhodne nezaobídu bez poriadnej dávky koláčov a tradičných rozprávok. Prenechajte tento rok skákanie okolo sporáka iným a vydajte sa spolu so svojimi deťmi počas vianočných prázdnin na tie najkúzelnejšie miesta na Slovensku aj v okolitých krajinách. Vedzte, že o pohodu, zážitky ani pravú rozprávkovú atmosféru Vianoc nebudete mať núdzu ani na Orave, v Beskydách či v Nemecku. Prežite dohromady až 18 dní zimných prázdnin v kruhu najbližších obklopený skutočnou pohodou.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet