Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Bratislave?

Bratislavský hrad, UFO na Moste SNP, Dóm sv. Martina - ak sú to všetko pamiatky, ktoré poznáte len z televízie, je načase vybrať sa na návštevu hlavného mesta. Tie najlepšie atrakcie spoznáte aj za jeden víkendový pobyt v Bratislave s naším itinerárom.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Bratislave?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Bratislave

1. deň

  • Hlavné mesto Slovenska by mal aspoň raz za život navštíviť každý Slovák. Nezdržiavajte sa preto zbytočne dlho v hoteli a hneď po ubytovaní sa (najskôr od 14:00 hodín) vyrazte na prvú prehliadku Bratislavy!
  • Ako prvá vás môže zlákať dominanta mesta - Bratislavský hrad. Prehliadnite si záhrady hradu a zavítať môžete tiež na prehliadku interiéru a výstav. Na nádvorí sa pristavte pri známej bronzovej soche Svätopluka na koni a vychutnajte si výhľad na Dunaj a okolie.
  • Z hradu sa vyberte napríklad k vynovenému nábrežiu Dunaja alebo priamo do centra mesta. Všade to budete mať blízko i pešo. Pri prechádzke centrom starého mesta sa pristavte pri bronzových sochách Čumila či Napoleonovho vojaka - odfotiť sa s nimi je pre turistov priam povinné.
  • Ak vás vaše nohy donesú až k Michalskej bráne, zastavte sa v jej veži na prehliadku Múzea zbraní, ktoré je venované histórii mestského opevnenia.
  • Poriadne ste počas prechádzky vysmädli? Je čas zamieriť do Národného salónu vín, ktorý sídli priamo v historickom centre Bratislavy. Prihláste sa na riadenú degustáciu so someliérom a ochutnajte výber tých najlepších vín z celého Slovenska.
  • Ešte predtým, než vyrazíte za ruchom nočnej Bratislavy, sa nezabudnite zastaviť na večeru. Či si ju vychutnáte priamo vo vašom hoteli, alebo dáte prednosť gastronomickému zážitku vo vychýrených podnikoch mesta, určite neurobíte chybu.
  • Večer je čas na poriadnu dávku kultúry. Spoznajte svojich obľúbených hercov z televízie aj v inom svetle a zamierte na predstavenie do Slovenského národného divadla. Pokiaľ vás ponuka predstavení neoslovila, skúste sa pozrieť na program iných divadiel či letných festivalov - v Bratislave ich pôsobí neúrekom.

Bratislava

2. deň

  • Svoje víkendové ráno v Bratislave začnite vo veľkom štýle raňajkami priamo v hoteli. Po nich znovu vyrazte do centra mesta za ďalšími pamiatkami a zážitkami.
  • Pri prechádzke vás určite zaujmú početné meštianske domy a prepychové paláce. Zblízka si prezrite obľúbený Primaciálny palác s galerijnou expozíciou. O niečo ďalej sa nachádza Grasalkovičov palác s kanceláriami hlavy štátu, kde je možné navštíviť pôsobivé záhrady.
  • Viac o histórii mesta sa dozviete pri návšteve Starej radnice, v ktorej sa nachádza tiež Múzeum dejín mesta. Spomedzi vystavených artefaktov tu vyčnieva hlavne delová guľa vstavaná do steny veže, ktorú vystrelili Napoleonovi vojaci v 19. storočí.
  • Prehliadka Bratislavy sa nezaobíde bez návštevy múzeí a galérií - a tých tu veru nájdete desiatky. Pozrite si napríklad úžasnú zbierku Prírodovedeckého múzea alebo Múzea dopravy. Z galérií stojí za návštevu tiež Slovenská národná galéria (SNG), Galéria Nedbalka či Galéria mesta Bratislavy. Páčiť sa vám ale zaručene bude i v ostatných múzeách a galériách.

Zakúpte si v meste zľavovú kartu Bratislava City Card a ušetrite vďaka zľavám na hromadnú dopravu, vstupy na pamiatky či do múzeí a na ďalšie atrakcie.

Hrad Devín
  • Nielen deťom urobí radosť návšteva bratislavskej Zoologickej záhrady. Súčasťou zoo je aj Dinopark s ozvučenými a pohyblivými maketami dinosaurov.
  • Ideálne miesto na rodinný výlet kúsok za Bratislavou je legendami opradený Hrad Devín. Hlavne v letných mesiacoch si na hrade môžete pozrieť aj vystúpenia historických šermiarov. Dostať sa k nemu môžete autom, autobusom, peši i na bicykli. Mimoriadne obľúbené sú tiež vyhliadkové plavby smerujúce k Devínu.
  • Bezkonkurenčne najlepší výhľad na celé mesto sa vám naskytne z Vyhliadky na Moste SNP, ktorú všetci poznajú pod prezývkou UFO. Ak si z vrchu 95 m vysokej veže chcete užiť pohľad na Bratislavu cez deň i za tmy, zakúpte si výhodnú Day & Night vstupenku platnú na dva vstupy v jednom dni.
  • Na konci dňa sa nezabudnite vrátiť do hotela na výdatnú večeru. Alebo dáte prednosť návšteve reštaurácie priamo v meste? Vybrať si môžete ako z vychytených reštaurácií svetovej úrovne, tak i z klasických bistier s medzinárodným menu. A áno - ani v Bratislave nesmú chýbať typické slovenské halušky.
  • Nedokážete odolať volaniu nočného veľkomesta? V tom prípade vyrazte do klubu KC Dunaj a zabávajte sa ako rodení Bratislavčania. Naraziť tu môžete na tanečné zábavy a diskotéky, núdza tu nebýva ani o stand-up vystúpenia či koncerty.

Dóm sv. Martina - Bratislava

3. deň

  • Váš posledný deň pobytu v Bratislave zakončite pohodovými raňajkami v hoteli. Na cestu domov ale nemusíte vyraziť hneď, po odhlásení sa z hotela (najneskôr do 10:00 hodín) ešte stihnete nejaký kratší výlet v meste.
  • Počas spoznávania pamiatok nášho hlavného mesta nesmiete vynechať ani kostoly. Navštívte napríklad Dóm sv. Martina, kde sa v minulosti konali korunovácie panovníkov. Obľúbený je i netradičný modrý Kostol sv. Alžbety. V nedeľu sa tu naviac môžete zúčastniť i bohoslužby.
  • S deťmi sa potom vyberte za poučnými hrami do Zážitkového centra vedy Aurelium. Pomocou zábavných pokusov a experimentov tak budú môcť spoznať fyzikálne a prírodné zákony, a zaujímavou formou tak získajú mnoho užitočných vedomostí.
  • Či už sa na Slavín chystáte za krásnym výhľadom, alebo poznaním našej histórie, vedzte, že idete na správne miesto. Vojnový pamätník tu stojí na pamiatku vojakom padlým pri oslobodzovaní mesta. Z vrchu si naviac budete môcť užiť fantastický výhľad na celú Bratislavu.

Botanická záhrada Bratislava

Chystáte sa do Bratislavy na viac ako 3 dni?

  • Pokiaľ ste už po prechádzkach Bratislavou zátužili po troche zelene, vyberte sa rovno na prehliadku tých najkrajších rastlín sveta. Botanická záhrada UK sa pýši úžasnou zbierkou kvetín a drevín, ktoré si môžete prehliadnuť v skleníkoch, rozáriu aj v japonskej záhrade.
  • Galéria Multium zabaví malých aj veľkých svojimi fantastickými zrkadlovými bludiskami. Dokonalú ilúziu nekonečna tu vytvárajú viaceré zrkadlá postavené oproti sebe a navštíviť tu môžete i miestnosť s ilúziou kaleidoskopického efektu.
  • Ostal vám ešte v Bratislave čas? Pozrite sa do našej Travelpedie a inšpirujte sa ďalšími tipmi na výlety.

Hotel Agatka Bratislava ****

Kde sa v Bratislave ubytovať?

  • Hotel Agatka Bratislava **** stojí v pokojnej časti mesta blízko prírodnej rezervácie Šúrsky prales. Hotel vás zaujme už na prvý pohľad svojím exteriérom - sídli totiž v budove neoklasicistického zámočku zo 17. storočia. V rámci ubytovania sa môžete tešiť na chutné raňajky či polpenziu a možnosť kúpania sa vo vonkajšom vyhrievanom bazéne. Priamo v areáli hotela nájdete jazdeckú školu aj golfovú akadémiu.

  • Pozrite si našu ponuku ubytovania v Bratislave a vyberte si hotel či penzión podľa vašich predstáv.

Autor článku:

Aktualizované: 20. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet