Vyrazte na dovolenku do Penziónu U Faustů a nechajte sa očariť krásami južnej Moravy. Prejdite si malebné Křtiny, preskúmajte Punkevné jaskyne, priepasť Macochu a ďalšie lákadlá Moravského krasu alebo si urobte výlet do moravskej metropoly, Brna. Okolie môžete objavovať pešo, na bicykli alebo napríklad na kolobežke, vždy posilnení výdatnými raňajkami.

O ubytovaní

Penzión U Faustů sa nachádza v centre obce Křtiny, len 20 km od Brna. V malebnom prostredí južnej Moravy si skvele oddýchnete a najmä budete mať veľa možností na výlety. Samotné Křtiny sú významným pútnickým miestom a vy sa môžete pokochať výhľadom na krásny barokový Kostol Panny Márie (150 m). Na príjemnú prechádzku medzi stromami vás pozýva zámocký park (350 m) alebo blízke arborétum (2,7 km) s chodníkom chvály stromov.

Veľkou atrakciou v okolí je, samozrejme, Moravský kras, ktorému nezaškodí venovať aspoň jeden celý deň z dovolenky. Nahliadnite do hlbokej priepasti Macocha (11,9 km), preplavte sa loďkou po podzemnej riečke Punkve a pozrite si pôsobivú kvapľovú výzdobu Punkevných jaskýň (16,2 km), jaskyni Výpustek (1,9 km) alebo jaskyni Býčí skála (5,3 km), ktorá je dokonca druhá najväčšia v Českej republike.

V lete môžete navštíviť miestne kúpalisko (600 m) alebo si urobiť výlet k rybníku Olšovec (7 km), vzdialenému asi 5 km. Okrem kúpania a rybolovu sa tu každoročne konajú medzinárodné preteky motorových člnov. Ak sa vyberiete na bicykel, môžete pokračovať na jedovnickému Singletrailu (6,9 km) a prejsť si niekoľko zaujímavých trás. A čo v zime? Nechajte sa očariť nádhernými Vianočnými trhmi v Brne, ktoré osvetľujú mnohé námestia v centre mesta a patria k najkrajším v krajine.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortne zariadenej dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou a prístelkou. Každá izba má súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a WC, WiFi pripojenie a malú chladničku. Na požiadanie je možné pridať aj satelitnú TV.

Na čom si pochutnáte?

Začnite svoj deň plný zážitkov poctivými raňajkami - dáte si radšej hemenex, vaječnú omeletu alebo možno tanier s čerstvým syrom a údeninami? Všetko doplnené chrumkavým pečivom.

Počas dňa môžete vyskúšať zaujímavé reštaurácie v okolí, zamerané najmä na českú kuchyňu, alebo sa občerstviť na niektorom z výletov.

Niečo naviac

V lete penzión ponúka terénne kolobežky, ktoré sú ideálnym dopravným prostriedkom na spoznávanie čarov Moravského krasu. Využiť môžete aj úschovňu bicyklov, lyží a ďalšieho športového vybavenia.

Pension U Faustů

Pension U Faustů

Křtiny 62 , Křtiny
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MES, spol. s r.o. IČ: 60708565


+420 604 588 792

info@ufaustu.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Minibar

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
38 m
Aquapark
22 km

Tipy na výlet

Moravský kras

Moravský kras Tip na výlet

Ak máte radi krásnu prírodu, jaskyne a veľa ďalších atrakcií, chránená krajinná oblasť Moravský kras je to pravé miesto pre vás. Rozhodne sa na výlet vydajte k Macoche, ktorá je najväčšou priepasťou tohto typu ako v Česku, tak v strednej Európe. Ďalší unikát nájdete hneď vedľa a tým sú Punkevné jaskyne, ktoré sú súčasťou najdlhšieho jaskynného systému v Česku. Pri prehliadke jaskýň sa môžete aj plaviť na loďkách po rieke Punkve a dostanete sa až na dno Macochy.

Aké ďalšie miesta navštíviť v Moravskom krase?

  • Kateřinská jaskyňa
  • Jaskyňa Balcarka
  • Sloupsko-šošůvské jaskyne
  • Nevynechajte ani Býčiu skalu, jaskyňu Výpustek, Josefov - Františčinu huť alebo Mariánsky chrám vo Křtinách.

Vydajte sa tiež na výlet do okolia - na rozhľadňu Babí lom, zámok v Lysiciach s prekrásnymi záhradami alebo zámok Letovice. Milovníkov piva poteší návšteva Múzea pivovarníctva v Čiernej Hore. Na relaxáciu je ideálny aquapark v Blansku alebo v Kuřimi.

Viac informácií
Punkevné jaskyne
Punkevné jaskyne
Priepasť Macocha
Priepasť Macocha
Brno
Brno