Chcete si užiť pobyt v prírode, ale stále na dosah kultúry a pamiatok veľkomesta? Potom vyrazte do průhonického Pensionu Coloseum. Z jednej strany budete mať prekrásny zámocký park zapísaný na Zozname UNESCO, z druhej strany prírodný park Botič - Milíčov, len niečo cez kilometer vás bude deliť od legendárneho Aquapalace Praha a do centra Prahy je to iba 15 km. Navyše si užijete skvelé raňajky formou bufetu a do aquaparku budete mať vstup so zľavou.

O ubytovaní

Pension Coloseum sa nachádza v Průhoniciach, len kúsok od Prahy. Ide o skvelý východiskový bod na pešie aj cyklistické výlety, objavovanie pamiatok i prechádzky prírodou.

Iba 400 m od penziónu nájdete průhonický zámocký park zapísaný na Zozname UNESCO, pretkaný cca 40 km peších trás. Ak sa vydáte na druhú stranu, po cca pol hodine chôdze dôjdete do prírodného parku Botič - Milíčov s Čiernym rybníkom (1,7 km) a náučným chodníkom Povodím Botiče. A pokiaľ si po výletoch chcete užiť trochu relaxácie, vydajte sa do aquaparku Aquapalace Praha (1,3 km), kde na vás čaká cez 9 000 m² vodnej plochy.

Vynechať, samozrejme, nesmiete ani návštevu hlavného mesta Česka - Prahy (15 km). Ak už ste najznámejšie pražské pamiatky, ako je Karlov most, Pražský hrad, Malá Strana alebo Staromestské námestie videli mnohokrát, skúste sa prejsť po menej turisticky exponovaných miestach, ako sú Branické skály a Hradiště Děvín na brehoch Vltavy, Rajská záhrada na Žižkove alebo rozhľadňa Doubravka na Čiernom moste. V zime vás zase očarí nádherné pražské vianočné trhy, ktoré premenia centrum mesta na rozprávkovú ríšu.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z 15 komfortne zariadených izieb. Každá izba je vybavená vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, WC a fénom, televíziou, WiFi pripojením a úložnými skriňami.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne sa servírujú raňajky formou bufetu s výberom slaných i sladkých pokrmov. Obed či večeru si potom môžete dopriať v niektorej z vychýrených reštaurácií v okolí.

Pension Coloseum

Pension Coloseum

Květnové náměstí 5 , Průhonice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Coloseum Průhonice s.r.o. IČ: 02892341


725 431 683

pension@coloseum.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od rybníka
0,4 km
Zastávka
10 m
Aquapark
1,3 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha
Průhonický zámok a park
Průhonický zámok a park
Prírodný park Botič - Milíčov
Prírodný park Botič - Milíčov