Pag patrí k najkrajším chorvátskym ostrovom a ponúka pestré možnosti vyžitia - čisté pláže, dennú a nočnú zábavu, pamiatky či gurmánske zážitky, to všetko budete mať na dosah. Stačí sa ubytovať v Royal Pool Apartments **** len 600 m od pláže Gajac, kde na vás čaká nielen moderný apartmán s kuchyňou, klimatizáciou a terasou, ale aj vonkajší bazén.

O ubytovaní

Apartmánový dom Royal Pool Apartments **** sa nachádza v chorvátskom mestečku Gajac, pár minút chôdze od pláže (600 m). Navyše budete iba 4 km od Novalje a len kúsok od preslávenej pláže Zrće (2 km).

Z pôvodného miesta zameraného na chov oviec, pestovanie olív, výrobu vína a rybolov sa Gajac premenil na letovisko s modernými apartmánmi, promenádami, udržiavanými plážami, kaviarňami, reštauráciami a ďalším vyžitím. Nestratil ale ani svoje prírodné krásy, milovníkov flóry a fauny určite očarí neďaleká ornitologická rezervácia Kolanjsko blato (2,6 km).

Ak si dovolenku pri mori radi spestríte turistikou, urobte si túru na najvyšší vrchol ostrova Sveti Vid (11,8 km), kam vedie stredne náročný značený chodník. Odmenou za jeho zdolanie vám však bude prekrásny výhľad na celý Pag a jeho okolie. Nemenej zaujímavým zážitkom je turistický chodník „Druhá strana Mesiaca“ (26,9 km), ktorý začína v meste Pag a prevedie vás unikátnou krajinou tejto jedinečnej časti Chorvátska

V Pagu sa ďalej môžete prechádzať jeho romantickými úzkymi uličkami, prezrieť si starobylé hradby alebo navštíviť múzeum soli (23,3 km). Milovníkom dobrého jedla odporúčame exkurziu v syrárni Gligora v neďalekom mestečku Kolan (7,3 km). Práve tu sa totiž vyrába svetoznámy Paški sir (Pagský syr).

More a pláže

Do 10 minút chôdzou budete na pláži Gajac, niekedy nazývanej aj Braničevica. Tá sa tiahne celý kilometer pozdĺž pobrežia, nedostatok miesta tak rozhodne nehrozí. Pláž je kamienková a skvele vybavená, nechýbajú tu sprchy či požičovňa ležadiel, navyše je obklopená reštauráciami a barmi. Časť pláže je prístupná aj pre psov.

Za zábavou potom môžete vyraziť na pláž Zrće (2 km), ktorá je považovaná za centrum nočného života celého Chorvátska. Pri tejto pláži sa nachádza hneď niekoľko hudobných klubov. Cez deň je ale zábava trochu pokojnejšia a vďaka miernemu zostupu do vody je pláž vhodná aj pre rodiny s deťmi. Zároveň patrí k najudržovanejším v Chorvátsku.

Ak preferujete piesočné pláže, urobte si výlet do letovísk Stará Novalja (7,9 km), Potočnica (13,1 km) alebo Povljana (30,9 km), ktorých pobrežie týmito plážami oplýva. Veľkej popularite sa teší aj pláž Čista (4,9 km), ktorá sa v niektorých obdobiach mení z piesočnej na kamienkovú. Z pláže si užijete krásny výhľad na Pagský záliv a pohorie Velebit, priamo pri pláži je potom parkovisko, občerstvenie a požičovňa vodných bicyklov.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v modernom apartmáne s plne vybaveným kuchynským kútom a kúpeľňou. K dispozícii budete mať aj terasu s vonkajším posedením, klimatizáciu, trezor, televíziu a WiFi pripojenie.

  • Apartmán s jednou spálňou s plochou 49 m² zahŕňa spálňu s manželskou posteľou a obývaciu izbu s rozkladacou pohovkou a jedálenským stolom.

  • Apartmán s dvoma spálňami meria 56 m² a skladá sa z dvoch samostatných spální s manželskými posteľami a obývacej izby s rozkladacou pohovkou. Nechýba jedálenský stôl.

Kde budete relaxovať?

Oddýchnete si nielen na neďalekej pláži, ale užijete si aj relax a zábavu pri vonkajšom bazéne, lemovanom ležadlami.

Royal Pool Apartments ****

Royal Pool Apartments ****

Sajužnja ulica 26 , Gajac, Novalja, Pag
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
CMT potovalna agencija d.o.o. IČ: 1719041


+38 631 568 962

jan.kastigar@cmt.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od mora
0,8 km
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Ostrov Pag

Ostrov Pag Tip na výlet

Ostrov Pag je jedným z najvyhľadávanejších turistických oblastí Chorvátska. A niet sa čomu diviť – svojich návštevníkov láka na priezračné more plné života, romantické pláže, atrakcie a športové vyžitie pre deti i dospelých a v neposlednom rade aj na vynikajúcu gastronómiu.

Tento veľmi slnečný ostrov (slnko tu svieti 280 dní v roku) je jedným z mála miest na Jadrane, ktoré okrem tradičných kamienkových ponúka aj krásne piesočné pláže. Jemný piesok nájdete na plážach v letoviskách Stará Novalja, Potočnica a Povljana (jej východná časť). V severovýchodnej časti ostrova sa v zátoke Zrće nachádza rovnomenná kamienková pláž, ktorá je svetovo známym miestom nočnej zábavy.

Vďaka bohatému podmorskému životu patrí k obľúbeným aktivitám na Pagu šnorchlovanie a potápanie. Vidieť môžete kraby, ježovky, morské sasanky aj červené hviezdice. Dovolenku na Pagu si ďalej môžete spestriť napríklad prehliadkou storočných olivovníkov pri dedine Lun, návštevou výrobne a predajne vpresláveného pagského syra v Kolane alebo výletom do historického mesta Pag.

Populárne sú tiež lodné výlety na okolité ostrovy. Z letoviska Mandre vyplávajú lode na ostrovy Olib a Silba. Súčasťou je aj obed a zastávky na kúpanie. Ďalej je možné sa z Mandre vydať na kratší poldenný výlet na ostrovčeky Maun a Škrda.

Viac informácií
Novalja
Novalja
Pláž Zrće
Pláž Zrće
Syráreň Gligora
Syráreň Gligora