Vydajte sa do najkrajšej časti Rakúska, ktorou je Korutánsko plné jazier. Z Hotela Villa Huber *** to budete mať len kúsok k jazerám Afritzersee a Feldsee, len o niečo ďalej je potom ohromné Ossiachersee. Okrem komfortných izieb sa tešte na vstup do fínskej sauny a na chutné raňajky alebo polpenziu.

O ubytovaní

Hotel Villa Huber *** sa nachádza v historickej budove z roku 1830, vďaka tomu si tu užijete naozaj úchvatnú atmosféru. Leží v mestečku Afritz, ktoré je známe predovšetkým svojím jazerom Afritzer See (700 m), len o niečo ďalej leží tiež Feld See a Brenn See (4,5 km).

Ak zájdete 15 km, dostanete sa k obrovskému a krásnemu jazeru Ossiacher See, ktorého teplota vody v lete dosahuje aj 27 ° C, je tak ideálna na kúpanie a vodné športy. Okrem jazier je v okolí však aj množstvo ďalších zaujímavostí - pevnosť Landskron (13 km), ktorá v súčasnosti slúži ako aréna k výcviku dravých vtákov, termálne kúpele Römerbad (14 km) so 14 saunami či KärntenTherme (21 km) s toboganmi a divokou riekou.

Na výlet za kultúrou môžete vyraziť do mesta Villach (18,1 km), druhého najväčšieho mesta Korutánska. Na Hlavnom námestí tu uvidíte dom slávneho alchymistu a lekára Paracelsusa, o kúsok ďalej stojí gotický kostol sv. Jakuba. Pri výstupe na jeho 94 m vysokú vežu budete musieť zdolať 300 schodov, odmenou vám ale bude krásny výhľad na mesto. O jeho histórii sa viac dozviete v Mestskom múzeu, ktoré funguje už od roku 1873 a je tu napríklad rímsky sarkofág sedemročného dievčaťa nájdený v roku 1981.

Obľúbeným výletným cieľom je aj Klagenfurt (52 km), kde si môžete prejsť Nové námestie s fontánou zdobenou sochou Herkula a draka, ktorý je jedným zo symbolov mesta. Za návštevu stojí aj renesančná radnica zo 16. storočia alebo kostol sv. Egídia s 91,7 m vysokou vežou. Deti aj dospelí si určite užijú návštevu parku Minimundus so zmenšeninami významných svetových stavieb a neďalekého Europaparku, čo je veľká lúka s rybníkom uprostred mesta.

V zime si tu užijete parádne lyžovanie v kvalitných ski areáloch. Tým najbližším je Gerlitzen Ski Area (8 km), ktorý ponúka celkovo 41 km zjazdoviek, v dojazdovej vzdialenosti je potom aj Kaiserburg a Strohsack (14 km), ski rezort Falkert (25 km ) s 11 km zjazdoviek nižšej a strednej obtiažnosti alebo Turracher Höhe (30 km) so 43 km lyžiarskych tratí.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v elegantnej, komfortnej izbe vybavenej historickým nábytkom. Súčasťou každej izby je kúpeľňa s masážnou sprchou, televízia a WiFi pripojenie.

Dvojlôžková izba meria 25 m² a nájdete v nej 2 pohodlné postele, ktoré môžu byť oddelené alebo spojené do dvojlôžka. V izbe je tiež písací stôl so stoličkou a kreslo s podnožkou, kde sa môžete napríklad začítať do svojej obľúbenej knihy. Izba umožňuje prístelku, je tak vhodná až pre 3 osoby.

Trojlôžková izba (25 m²) je v podstate rovnaká ako dvojlôžkový variant, má ale ešte ďalšiu jednolôžkovú posteľ navyše. Ani tu nechýba pohodlné kreslo na oddych a písací stôl. Aj do tejto izby je možné umiestniť prístelku.

Rodinná izba je oproti predchádzajúcim variantom väčšia, na ploche 30 m² nájdete 2 oddelené spálne s manželskými posteľami. Vďaka možnosti prístelky je táto izba vhodná až pre 5 osôb. K vybaveniu izby patrí aj kreslo na posedenie.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli si pochutnáte na kvalitných korutánskych pokrmoch. Každé ráno vás počkajú raňajky formou bufetu, kde si vyberiete z mliečnych produktov, čerstvej zeleniny, salám, syrov a pečiva. Večer sa tešte na chutnú večeru s tromi chodmi (pri pobytoch s polpenziou) so šalátovým barom. Kedykoľvek počas dňa si môžete v hotelovej reštaurácii dopriať kávu s dezertom či malú desiatu.

Kde budete relaxovať?

Za relaxáciou sa vydajte do menšieho útulného wellness centra priamo v hoteli. Nájdete tu fínsku saunu a relaxačné ležadlá. Za pekného počasia sa môžete tiež slniť na vonkajšej terase.

Cestujete s deťmi?

Deťom sa bude v hoteli určite páčiť. Zapožičať si môžu omaľovánky a detské knihy (v zime). Vonku je potom detské ihrisko s hojdačkou.

Niečo naviac

Nudiť sa nebudú ani dospelí. Pre tých je tu herňa s biliardom, stolným futbalom a stolným tenisom.

Hotel Villa Huber ***

Hotel Villa Huber ***

Millstätter Straße 101 , Afritz am See
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Gasthof Borok OG IČ: FN345741v


+43 66 488 515 735

info@hotelvillahuber.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 10 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,9 km
Vzdialenosť od jazera
1,3 km
Zastávka
100 m
Aquapark
21,1 km
Zjazdovka
18,8 km
Bežkovanie
18,8 km

Tipy na výlet

Korutánsko

Korutánsko Tip na výlet

Výnimočne nádherná a predsa Slovákmi málo navštevovaná - presne taká je oblasť Korutánska na juhu Rakúska. Prekvapí vás tu nielen krásna príroda, ale tiež množstvo jazier ako stvorených na letné radovánky aj šport. Medzi tie najobľúbenejšie patrí jazero Wörthersee, Faaker See, Ossiacher See či Liesertal a Maltatal.

Čo robiť v Korutánsku?

  • vydajte sa na túru pešo alebo na bicykli po úpätí pohoria Karawanken
  • preskúmajte “ružové údolie” Rosental
  • skúste adrenalínový paragliding v údolí riek Drau
  • navštívte Hrad Hochosterwitz vypínajúci sa na vápencovej skale
  • s deťmi sa vydajte do parku miniatúr Minimundus

V zime si so sebou zabaľte aj lyže - zídu sa vám v jednom z mnohých lyžiarskych stredísk.

Viac informácií
Termálne kúpele St. Kathrein
Termálne kúpele St. Kathrein
Jazero Ossiach
Jazero Ossiach
Mesto Ossiach
Mesto Ossiach