V penzióne Sommer si skvelú dovolenku naozaj každý! Pre rodiny s deťmi je tu krásne detské ihrisko a mladšie aj staršie ročníky poteší vonkajší bazén, útulné, klimatizované izby a skvelá polpenzia s večerami v pravej maďarskej reštaurácii. K brehom Balatonu sa dostanete pešo za 10 minút a v okruhu 6 km sa pravidelne konajú dva známe hudobné festivaly.

O ubytovaní

Sommer Pension nájdete v meste Balatonföldvár, len niekoľko minút chôdze od brehu Balatonu. Je teda jasné, že na dovolenke budete mať o zábavu postarané, či už idete vo dvojici alebo s rodinou. Okrem blízkosti najväčšieho maďarského jazera s krásnymi plážami a skvelými atrakciami máme pre vás ešte jednu dobrú správu - v okruhu približne 6 km sa každoročne konajú hneď dva obľúbené hudobné festivaly Balaton Sound a B my Lake Festival, takže si tu prídu na svoje aj fanúšikovia elektronickej hudby.

Okolie Balatonföldváru určite poteší všetkých milovníkov zvierat. V neďalekom Kőröshegy nájdete Korytnačí park (2,2 km), o niečo ďalej sa nachádza Dino Park Kereki (8,8 km) a okrasným vtáctvom sa môžete pokochať vo vtáčom parku Balatoni Madárkert (7,5 km). Miestnu flóru a faunu môžete obdivovať na polostrove Tihány (8,1 km) na protiľahlom brehu Balatonu. Očaria vás tu kráne levanduľové lúky, ktoré si môžete pozrieť zblízka, prípadne z rozhľadne Őrtorony-kilátó. Odtiaľto sa vám naskytne aj krásny výhľad na Národnú rezerváciu Külső-tó, ktorá síce nie je verejnosti prístupná, ale z mnohých okolitých vyhliadok uvidíte napríklad chránené husi letné v období ich hniezdenia.

Zanietení historici môžu preskúmať početné pevnosti v okolí Balatonföldváru, ako napríklad Hrad Kereki (9,8 km), Pevnosť Börevár (18,6 km) alebo Pevnosť Kási Vár (24,1 km). Navštíviť môžete aj Múzeum svetovej vojny (8,8 km), Múzeum námornej histórie s vyhliadkou (2 km) alebo malý kaštieľ Dobozy (14,1 km). K ďalším zaujímavým miestnym atrakciám patrí séria pivníc z 20. storočia v Szólade (10,1 km), ktoré vďaka dôkladnej rekonštrukcii získali Cenu Európy a Cenu Henryho Forda, alebo Nezdei szoborpark (10,3 km), miesto obklopené sochami, ktoré majú údajne magickú moc.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe či apartmáne s klimatizáciou, vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, WiFi pripojením a televíziou.

  • Izba bez balkóna (15 m²) je dvojlôžková, vybavená manželskou posteľou alebo 2 jednolôžkovými posteľami.

  • Izba s balkónom (15 m²) je určená pre 2 osoby, ktoré sa vyspia na manželskej posteli alebo oddelených jednolôžkach.

  • Izba v suteréne (15 m²) je taktiež dvojlôžková, okrem manželskej postele je ale v izbe aj pohovka.

  • Apartmán s dvoma spálňami (30 m²) sa nachádza na hornom poschodí a má vlastnú terasu. Skladá sa zo spálne s manželskou posteľou, obývacej izby s pohovkou a druhej izby s 2 posteľami.

  • Rodinný apartmán (80 m²) je z ponúkaných izieb najväčší, celkovo ponúka 3 spálne a obývacie izby s rozkladacou pohovkou. Navyše má plne vybavenú kuchyňu, 2 kúpeľne a terasu.

Na čom si pochutnáte?

Každý deň pobytu začnete bohatými raňajkami formou bufetu, kde si zo širokej ponuky studených, teplých, sladkých a slaných jedál vyberie naozaj každý. Na obed alebo večeru môžete zájsť do partnerskej reštaurácie Platan, ktorá sa nachádza približne 700 metrov od penziónu (alebo si môžete dohodnúť pri príchode donášku). V ponuke reštaurácie nájdete tradičné maďarské jedlá, ale aj pizzu, šaláty alebo vegetariánske jedlá.

Kde budete relaxovať?

V teplejších mesiacoch môžete okrem pláže, ktorá je vzdialená len asi 10 minút chôdze, skvelo oddychovať aj pri vonkajšom bazéne.

Cestujete s deťmi?

Deti si užijú veľa zábavy na krásnom vonkajšom ihrisku s preliezačkami, hojdačkami, šmýkačkou a pieskoviskom.

Sommer Pension

Sommer Pension

Berzsenyi u. 12. , Balatonföldvár
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Balaton-Mobil Kft. IČ: 14-09-001440


+36 30 611 2866

info@sommerpension.hu

Check In
15:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo - iba po predchádzajúcej dohode
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zadarmo na ulici alebo 1500 HUF/noc na uzatvorenom parkovisku

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
0,5 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
18 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe a práve kvôli jeho veľkosti sa mu v maďarčine hovorí tiež Magyar tenger - Maďarské more. Dnes sa táto kedysi najobľúbenejšia letná destinácia stáva medzi Slovákmi opäť veľmi populárna. A niet divu, na svoje si tu prídu rodiny s deťmi, rybári, jachtári, surfisti, cyklisti i seniori. Mladí tu nájdu veľa možností zábavy až do ranných rodín, staršia generácia môže relaxovať v preslávených kúpeľoch. V okolí jazera sa ich nachádza hneď niekoľko.

Čo všetko môžete robiť pri Balatone?

  • vodné športy: napríklad surfing, vodné lyže, vodné bicykle
  • rybárčenie
  • pešia turistika
  • cykloturistika
  • kúpeľné procedúry

Z turistických cieľov možno menovať krásny barokový zámok Helikon, múzeum kočiarov či múzeum hračiek, v ktorom si deti budú pripadať ako v raji. Ak počas výletov vyhladnete, rozhodne nemusíte zúfať, pretože miestna ponuka pokrmov je naozaj široká. Dať si môžete napríklad aj u nás obľúbené langoše, rôzne upravované ryby alebo pikantnú rybiu polievku halászlé. Ďalej môžete vyskúšať túrógombóc - tvarohové knedle so smotanou a cukrom alebo studené ovocné polievky.

Viac informácií
Tihany
Tihany
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring
Mesto Balatonfüred
Mesto Balatonfüred